[et_pb_progressbar_box _builder_version=”3.25.4″]

 

[/et_pb_progressbar_box]

Vrouwen in een mannenwereld: de Leeuwinnen van Van Ameyde Waarderingen, Isabell Helder

Over vrouwen, sport en werk

Leestijd:

Nieuws & blog Blog Vrouwen in een mannenwereld: de Leeuwinnen van Van Ameyde Waarderingen, Isabell Helder
[et_pb_progressbar_start_box _builder_version=”3.26″]

[/et_pb_progressbar_start_box][et_pb_post_top_box _builder_version=”3.26″]

Meet us at air mic 2017

Leestijd:
 

[/et_pb_post_top_box]

Om te beginnen, wat is je functie binnen Van Ameyde Waarderingen?

Isabell: “Momenteel ben ik junior rentmeester en taxateur en ondersteun voornamelijk de senior rentmeesters. Ik loop zoveel mogelijk met de ervaren collega’s mee om ze te helpen en om te leren, maar ik heb ook zelfstandige klussen. Voor grondverwervingsprojecten ga ik altijd met een senior collega mee op pad. Hiervoor werk ik vervolgens de taxatierapporten uit. De gesprekken namens Vitens voor de vestiging van een recht van opstal doe ik bijvoorbeeld alleen.”

Isabell vervolgt: “Ik word soms een beetje in het diepe gegooid maar leer daar veel van. Van huis uit ben ik gewend om met allerlei soorten mensen om te gaan en ik weet dat ze allemaal een andere gebruiksaanwijzing hebben. Ik ben wel wat gewend en praat dus vrij makkelijk.” Met een grote glimlach: ”Ach weet je, het is vooral heel erg leuk!”

Wat is je achtergrond en waar kom je vandaan?

Isabell: “Ik ben opgegroeid in Winterswijk en kom uit een gezin met vier kinderen; een broer, een zus, een broertje en ikzelf. Mijn ouders zijn ondernemer en hebben een recreatiepark naast recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk. Op dit recreatiepark, van ongeveer zes hectare, is er onder meer een camping, een restaurant met terras, een serre met een grote speeltuin en een binnenspeelhal voor kinderen. Er is altijd wel iets te doen. Bij slecht weer is het voornamelijk druk in de speelhal en hebben wij soms wel 600 bezoekers. Als kind was ik altijd buiten aan het spelen met de kinderen van de camping. We voetbalden bijna elke ochtend, middag en avond. Dat was erg leuk en ja, ’s avonds had ik altijd zwarte voeten. Toen ik wat ouder was werkte ik altijd volop mee in het bedrijf. Dat doe ik nog steeds in de weekenden naast mijn werk bij Van Ameyde.”

Isabell neemt een slokje water en vervolgt: “Ik heb vier jaar Rechten gestudeerd aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, met een specialisatie in Personen- en Familierecht. In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij het Juridisch Loket in Emmen en in het vierde jaar ben ik afgestudeerd bij Hekkelman advocaten en notarissen in Nijmegen. Vlak voor mijn vakantie, afgelopen augustus, ben ik via LinkedIn door Van Ameyde benaderd voor een gesprek. Dit klikte van beide kanten heel goed, dus ben ik hier na mijn vakantie aan de slag gegaan.”

Wat is het precies dat je aantrekt in de rentmeesterij?

Isabell: “Voordat ik bij van Ameyde ging werken had ik nog nooit van de rentmeesterij gehoord. Vanuit de opleiding is vaak gezegd dat je met een juridische achtergrond breed aan de slag kunt, maar dit vakgebied is daarbij nooit belicht. Aanvankelijk dacht ik dat ik veel achter een bureau zou zitten, maar dat is in  de praktijk gelukkig heel anders. Ik ga veel naar buiten en kom veel bij mensen over de vloer. Dat vind ik juist het leuke aan deze baan.”

Van de rentmeesterij stappen we even over op de sport: sport je zelf?

Isabell: “Vroeger heb ik altijd paardgereden. Paardrijden is een intensieve sport waar zowel ik als mijn ouders heel veel tijd in moesten steken. Omdat de studie ook tijd vroeg ben ik ermee gestopt toen ik naar de HAVO ging. Op dit moment doe ik voornamelijk aan krachttraining in de sportschool, afgewisseld met cardio. In de zomer sport ik graag in de buitenlucht, met name lange afstanden skeeleren doe ik dan graag.”

Ben je competitief?

Isabell: “Ik leg de lat in ieder geval altijd flink hoog, zowel in de sport als in mijn werk. Dat is zeker iets dat ik van huis uit heb meegekregen. Veel leren, vernieuwen, goede cijfers halen…” Met een vrolijke lach en een schittering in de ogen: “Een zes was eigenlijk niet genoeg.” Isabell pauzeert kort. “Soms werkt dat ook wel tegen je doordat je jezelf voorbij loopt. Deze week ben ik bijvoorbeeld veertig uur voor van Ameyde aan het werk en in werk ik dan nog één of twee dagen bij mijn ouders. Tel dat op bij de reistijd van anderhalf uur enkele reis…” Met een lichte frons: “Dat voel ik maandag wel. Soms moet er even de rem op, maar ach, ik ben nog jong.”

Wat zou jouw ideale positie zijn binnen het elftal van de Oranje dames wanneer je dit relateert aan je werk?

Isabell: “Dat is lastig om te zeggen. Ik werk nog maar kort bij Van Ameyde en ben nu vooral nog ondersteunend bezig. Voorlopig sta ik nog op het middenveld maar ik ben zeker en middenvelder die de aanval zoekt!”

Even tussendoor: Gaan de Nederlandse mannen het bij het EK2020 net zo goed doen als de dames tijdens het WK?

Isabell: “Hopelijk hebben ze iets kunnen leren van de Oranje Leeuwinnen en doen ze het beter dan de afgelopen jaren.”

Net als het voetbal lijkt de rentmeesterij een nogal conservatieve mannenwereld te zijn. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Isabell: “Mijn ervaring gaat vooralsnog niet verder dan dit kantoor. Hier is het goed verdeeld qua leeftijd en qua man-vrouw. Ik hoor het zeker wel hoor, dat er vooral nog veel oudere mannen in dit vak werkzaam zijn en dat ons kantoor hierin een uitzondering is. Zelf heb ik nog te weinig gezien en ervaren om hier een helder beeld van te kunnen schetsen maar tot nu toe merk ik er weinig van.”

Wat zijn je ambities binnen Van Ameyde of, breder, binnen je vakgebied?

Isabell: “Momenteel ben ik werkzaam als junior rentmeester. In de toekomst wil ik graag zelfstandig aan de slag. Hiervoor zal ik in september gaan beginnen met de benodigde theorie- en praktijkcursussen. Op dit moment kijk ik met een brede blik vooruit. Er zijn binnen van Ameyde zo veel mogelijkheden dat ik graag alle opties open houd. Het is erg prettig dat van Ameyde mij de kans biedt om mijzelf te ontwikkelen binnen dit vakgebied.”

Wat is je advies voor alle jongeren die nog studie- en beroepskeuzes moeten maken?

Isabell, meteen vol overtuiging: “Ja! Ik raad het met name aan als je ervan houdt om met mensen te werken en om zowel binnen als buiten aan het werk te zijn. Daarnaast is het vak heel divers. Dat is wat mij erg bevalt en dat zou ik anderen ook zeker aanbevelen.”

Tot slot: Op 1 juni stond er een interview in Trouw met de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen, auteur van onder meer ‘ Darwin en Dames’ . Zij neemt stelling tegen het idee dat de genderkloof in bijvoorbeeld de toppen van het bedrijfsleven discriminerend of onderdrukkend zijn.” Mannen en vrouwen zijn biologisch gezien volstrekt anders. Vrouwen moeten gelijke kansen hebben maar vrouwenquota zijn een slecht idee. Wat is jouw mening hierover?

Isabell: “Je moet mensen zeker niet gaan pushen in een bepaalde richting; ze zijn geschikt of niet. Of je vrouw of man bent doet er niet toe. Het belangrijkst is dat je iets doet wat echt bij je past en waar je jezelf goed bij voelt. Dus een vrouwenquotum? Nee.”

Ter afsluiting van deze zes interviews doen we een mini-competitie ‘ balletje hooghouden’ met als inzet het boek ‘Dames voor Darwin’  van Griet Vandermassen. Isabell kwam op zes keer. Hiermee staat ze voorlopig alleen aan kop.

Interview en foto’s door Eric Veltink 
www.ericveltink.com

 

[et_pb_quote_block quote_author_name=”Isabell Helder” _builder_version=”3.26″ z_index_tablet=”500″ box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px”]

<p><strong>Je bent wel of niet geschikt voor een baan, of je man of vrouw bent doet er niet toe</strong></p>

[/et_pb_quote_block][et_pb_coauthors_box _builder_version=”3.26″]

 

[/et_pb_coauthors_box][et_pb_progressbar_end_box _builder_version=”3.17.2″]

[/et_pb_progressbar_end_box]

Share This